اینفوگرافیک چیست؟

اینفوگرافیک یکی از شیوه‌های مرسوم تولید محتوا در دنیاست که روز به روز به محبوبیت آن افزوده می‌شود. اینفوگرافیک مثل نقشه‌ای پر از اطلاعات است. اگر می‌خواهید مفاهیم پیچیده را به صورت خلاصه برای خواننده بازگو کنید و  در کمترین زمان آن را در ذهن مخاطبتان ثبت کنید بهترین فرمت ارائه اینفوگرافیک می‌باشد. در این مقاله با انواع اینفوگرافیک ها و نرم‌افزارهای طراحی اینفوگرافیک آشنا خواهید شد، با ما همراه باشید.

طراحی اینفوگرافیک چیست؟

 

خیلی از صاحب نظران باور دارند که داشتن آگاهی یعنی به دست آوردن قدرت. وقتی که اطلاعات به صورت اینفوگرافیک به نمایش گذارده می‌شوند درک آن‌ها بسیار ساده‌تر خواهد بود.

اینفوگرافیک‌ها تنها در طراحی خلاصه نمی‌شوند. شما باید اطلاعاتی را از طریق گرافیک ارائه دهید و برای انجام این کار باید مخاطبانی را که قصد ارائه اطلاعات به آن‌ها دارید بشناسید.

طبق نظر بخش بازاریابی و کسب‌وکار دانشگاه هاروارد 5 دسته مخاطب وجود دارد که می‌تواند نحوه انتخاب و تجسم داده‌های شما را تغییر دهد که این 5 دسته عبارتند از: تازه کارها، افراد عمومی، مدیران، متخصصان و پرسنل اجرایی

شما باید مخاطب ایده‌آل خود را از بین این 5 دسته تشخیص دهید و ساخت اینفوگرافیک برای این دسته از مخاطبان را آغاز کنید. هنگام فکر کردن در مورد داده‌هایی که می‌خواهید طراحی کنید، باید به همه 5 دسته مخاطب بالا فکر کنید.

به عنوان مثال یک مخاطب تازه کار ممکن است نیاز به اطلاعاتی داشته باشد که معنای خیلی ساده را برساند یا یک متخصص بیشتر علاقه‌مند است ارائه نظریات شما را ببیند. یا مثلاً یک پرسنل اجرایی اشتراک بیشتری با مخاطبان تازه کار دارد چراکه زمان کمی در اختیار دارد و باید ساده‌ترین و مهم‌ترین اطلاعات و تأثیر آن بر کسب‌وکار را در اختیار آن‌ها قرار دهید.

در این مقاله به هشت نوع از قالب‌های اینفوگرافی و هم چنین ابزارهای مختلف طراحی اینفوگرافی اشاره خواهیم کرد.

 

انواع قالب‌های اینفوگرافیک

 

تایم لاین

 

timeline infographic

 

ازاین  نوع اینفوگرافیک برای نشان دادن برنامه زمانی، پروژه‌های کاری،کارهای تجاری شرکتی، ساخت پوستر توضیح دهنده مرحله به مرحله، نمایش رویدادها و ترتیب مراحل انجام کار استفاده کرد.

 

 

فلوچارت

 

flowchart infographic

 

فلوچارت برای نمایش فعالیت‌های تولیدی به کار می‌رود. از یک نقطه شروع و با شرح فرایند ادامه پیدا می‌کند و در نقطه پایان نتیجه فرایند را نشان می‌دهد.

 

 

بصری سازی

 

data visualization infographic

 

بصری سازی، ارتباط داده‌ها به روشی بصری یا تبدیل داده‌های خام به بینشی است که به راحتی توسط خوانندگان قابل تفسیر باشد. بصری سازی داده‌ها شامل: بصری سازی زمانی، بصری سازی سلسله مراتبی، بصری سازی شبکه‌ای و بصری سازی چند بعدی می‌باشد. از بصری سازی داده‌ها می‌توان در زمینه‌هایی مثل فروش و بازاریابی، سیاست، خدمات درمانی و … استفاده کرد.

 

 

آماری

 

statistics infographic

 

این نوع از اینفوگرافیک برای ارائه نتایج نظرسنجی و استدلال داده‌ها به کار می‌رود.

تمرکز اینفوگرافی آماری بر روی اعداد است. برای ساده سازی مطالب آماری از نماد، تصویر و آیکون استفاده می‌شود. در این نوع از اینفوگرافیک، برای جلب توجه داده‌های آماری از ترکیب فونت‌های بولد و آیکون‌های رنگارنگ استفاده می‌شود. اگر چند آمار مهم دارید و می‌خواهید تمام آمار خود را با هم ارائه دهید، استفاده از اینفوگرافیک آماری مناسب است.

 

 

عکس گرافیک

 

Picture Infographic

 

این نوع اینفوگرافیک می‌تواند مبتنی بر عکس یا مبتنی بر تصویر باشد. به طور کلی ما از تصاویر برای کمک به تجسم مفاهیم و داستان‌های زندگی استفاده می‌کنیم. اینفوگرافیک مبتنی بر عکس ارائه یک تجربه منحصر به فرد و چشم‌نواز است.

 

 

مقایسه‌ ای

 

Comparison Infographic

 

معمولاً زمانی که قصد داریم مقایسه‌ای بین دو موضوع یا درباره موارد خاص انجام دهیم از این نوع اینفوگرافیک ها استفاده می‌کنیم.

یکی از کاربردهای اینفوگرافیک نشان دادن مقایسه میان دو فرد، اندیشه، کالا و غیره است. اینفوگرافیک مقایسه‌ای نیز به همین منظور طراحی می‌شود. این نوع اینفوگرافیک با استفاده از تضاد رنگ، فونت، و … می‌تواند تفاوت‌ها، شباهت‌ها، مزایا و معایب را به خوبی به مخاطب نشان دهد.

 

 

نقشه‌ای

 

Map Infographic

 

اگر می‌خواهید داده‌های جمعیتی را ارائه دهید یا اطلاعات مبتنی بر مکان را به اشتراک بگذارید، اینفوگرافیک نقشه بهترین گزینه است.

این نوع اینفوگرافیک یکی از ساده‌ترین روش‌ها برای کسانی است که قصد ارائه و نمایش روندها در یک مکان خاص جهانی، ایالت‌ها، شهرها، شهرک‌ها و حتی محله، به اشتراک گذاشتن داستان‌های تصویری یک مکان خاص و اعلام نتایج نظرسنجی یا آمار محصول بر اساس موقعیت مکانی را دارند.

 

 

سلسله مراتب

 

Levels Infographic

 

این نوع اینفوگرافیک معمولاً دارای یک هرم است تا به شما در نمایش سطوح مختلف اطلاعات کمک کند.

اگر می‌خواهید اطلاعات را در سطوح مختلف، از جمله اولویت، اهمیت یا دشواری سازماندهی کنید، یک اینفوگرافیک سلسله مراتبی راه خوبی است. اینفوگرافیک لیست به شما کمک می‌کند تا اطلاعات مبتنی بر لیست را خلاصه و ارائه دهید.

اینفوگرافیک سلسله مراتبی می‌تواند لیستی از موارد، عوامل و حتی مراحل انجام کار باشد. شما می‌توانید از این نوع اینفوگرافیک برای خلاصه کردن پست وبلاگ استفاده کنید. اینفوگرافیک سلسله مراتبی جزء انواع اینفوگرافیک ها است.

 

 

ابزار های طراحی اینفوگرافیک

 

از بین ابزارهای ساخت اینفوگرافی به چند مورد از آن‌ها اشاره خواهیم داشت.

 

طراحی اینفوگرافیک با Adobe spark

 

Adobe Spark

 

از رابط کاربری بصری فوق العاده و گزینه‌های گرافیکی زیادی برخوردار است. می‌توانید متن و تصاویر خود را اضافه کرده و آن‌ها را ویرایش و انتقال دهید. اگر عجله دارید، می‌توانید یک الگوی آماده را انتخاب کنید، فضاهای خالی را با داده‌هایتان پر کنید، نوع و اندازه قلم را انتخاب کنید، سپس عکس‌های مناسب را قرار دهید و در نهایت شما همه‌ی این کارها را در زمان بسیار کمی انجام داده‌اید. این یکی از ویژگی‌های مهم بهترین نرم افزار ساخت اینفوگرافیک است.

 

 

طراحی اینفوگرافیک با ایلاستریتور (Adobe Illustrator)

 

Adobe Illustrator

 

از این نرم افزار چند منظوره می‌توان برای طراحی و ایجاد آرم‌ها، نمادها، تصاویر، مدل‌های مخصوص چاپ و همچنین اینفوگرافیک‌های جذاب استفاده کرد.

 

 

طراحی اینفوگرافیک با پاورپوینت (Power Point)

 

Power point

 

نرم افزار پاورپوینت دارای قابلیت‌های فراوانی در طراحی اینفوگرافیک می‌باشد.  در نرم افزار پاورپوینت گزینه‌های مختلفی از جمله ایجاد جدول، فلش و …. وجود دارد که به آسانی می‌توانید اینفوگرافیک‌های جذاب طراحی کنید.

 

 

طراحی اینفوگرافیک با کنوا (Canva)

 

Canva

 

با canva شما به صدها قالب اینفوگرافیک دسترسی دارید.این پلتفرم هم چنین مجموعه‌ای جامع از تصاویر، نمادها، تصاویر و گرافیک‌های برداری است تا به برجسته شدن ارائه‌های شما کمک کند.

 

 

طراحی اینفوگرافیک با فتوشاپ (Photoshop)

 

Photoshop

 

یکی دیگر از نرم‌افزارهای گرافیکی پرکاربرد در اکثر کارهای گرافیکی نرم افزار فتوشاپ می‌باشد. در نرم افزار فتوشاپ می‌توانید هر تغییری که علاقه دارید بر روی تصاویر اعمال کنید و همچنین می‌توانید اینفوگرافیک‌های جذابی را با نرم افزار فتوشاپ طراحی کنید.

 

از لحاظ تجربه می‌توان گفت که موفقیت اینفوگرافیک ها در برابر پست‌های عادی وبلاگ‌ها از اشتراک گذاری بیشتری برخوردار بوده است. این بدان معنی است که یک اینفوگرافیک زیبا و جامع می‌تواند جلب توجه بیشتری از کاربران را در پی داشته باشد. در کنار این ابزار کاربردی برای بازاریابی، ابزار هایی فراوانی همچون لوگو، کارت ویزیت، ست اداری، بروشور و … وجود دارند که هر کدام بخشی از پازل جذب مشتری را تشکیل می دهند.

در این مقاله سعی شد در ابتدا تعریفی از اینفوگرافیک داشته باشیم و همچنین درباره انواع اینفوگرافیک ها و انواع نرم‌افزارهای طراحی اینفوگرافیک صحبت شد. امیدواریم که این مقاله برای شما مفید بوده باشد.

 

عضویت در خبرنامه

در خبرنامه ی ما عضو شوید تا از آخرین آموزش ها و تخفیفات با خبر شوید

اشتراک گذاری این مطلب در شبکه های اجتماعی:

2 پاسخ

    1. سلام و عرض ادب
      دوست عزیز قیمت طراحی اینفوگرافیک با توجه به ابعاد کار شما در نظر گرفته میشه و بین 250 الی 530 هزار تومان هستش.
      برای محاسبه ی دقیق قیمت میتونید به بخش طراحی اینفوگرافیک/سفارش آنلاین مراجعه کنید تا قیمت دقیق با توجه به ابعاد رو محاسبه کنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب دیگری که ممکن است برایتان جالب باشد ...
کارت ویزیت سنتی و کارت ویزیت الکترونیکی
بازاریابی
کارت ویزیت سنتی یا کارت ویزیت الکترونیکی

در این مطلب با کارت ویزیت و اهمیت طراحی کارت ویزیت آشنا خواهیم شد و به بررسی مزایا و معایب کارت ویزیت سنتی و کارت ویزیت الکترونیکی خواهیم پرداخت.

Logo Sample
انواع لوگو
انواع لوگو (معرفی 7 سبک طراحی لوگو)

هرچند لوگو ها از نوشته و عکس تشکیل شده اند ولی هر کدام از این موارد میتواند به برند شما حس متفاوتی بدهد. بخاطر اینکه لوگو اولین چیزی است که مشتریان شما میبینند، باید مطمئن شوید که بهترین نوع را متناسب با برند خود انتخاب می کنید.