Logo Sample

انواع لوگو (معرفی 7 سبک طراحی لوگو)

هرچند لوگو ها از نوشته و عکس تشکیل شده اند ولی هر کدام از این موارد میتواند به برند شما حس متفاوتی بدهد. بخاطر اینکه لوگو اولین چیزی است که مشتریان شما میبینند، باید مطمئن شوید که بهترین نوع را متناسب با برند خود انتخاب می کنید.

 

به صورت کلی 7 نوع لوگو وجود دارد؛

 

انواع لوگو

 

مونوگرام

 

مونوگرام یا Letter Mark یا علائم اختصاری لوگویی است که از حروف تشکیل شده است، معمولا حروف ابتدایی کلمات برند.

از جمله مصادیق این نوع میتوان به لوگو های CNN، HP و IBM اشاره کرد.

در این نوع به جای کلمه ی طولانی نام برند از حروف ابتدایی آن ها استفاده شده است. از حروف ابتدایی کلمات نام این برند ها به عنوان ابزار شناسایی این شرکت ها استفاده شده است. در نتیجه کاملا معقول است که این شرکت ها از لوگو مونوگرام برای نشان دادن شرکت هایشان استفاده کرده اند.

مونوگرام یا علائم اختصاری تماما مربوط است به ساده سازی نام برند.(به جای استفاده کردن از یک نام طولانی)

برای مثال به یاد سپردن اسم NASA خیلی خیلی ساده تر است از به خاطر سپردن National Aeronautics and Space Administration.

 

مونوگرام

چون این نوع لوگو از حروف ابتدایی کلمات تشکیل شده، فونتی که استفاده می شود خیلی اهمیت دارد چون این نام فقط قرار نیست که نمایانگر حوزه ی فعالیت شرکت باشد بلکه باید نامی مناسب باشد تا در جاهای مختلفی که نیاز است استفاده شود مناسب باشد مثل کارت ویزیت.

همچنین اگر شرکت شما یک کسب و کار نوپا است، بهتر است از نام کامل شرکت زیر این لوگو استفاده شود تا مشتریان بتوانند شخصیت شما را به درستی بفهمند.

 

لوگو نوشتاری

 

مشابه مونوگرام، لوگو نوشتاری (یا تایپوگرافی یا لوگو تایپ) لوگویی است که تمرکز کرده است بر نام کامل برند. لوگو شرکت هایی مثل کوکا کولا و ویزا از این نوع لوگو است. این نوع لوگو در حالتی که شرکت نام مختصر و متمایزی دارد خیلی خوب جواب میدهد.

لوگو گوگل هم مثال خوبی است که به تنهایی خیلی جذاب و قابل یادسپاری است و وقتی که این نام با یک فونت و نوشته ی جذاب ترکیب شده است، باعث می شود که در ذهن مخاطبان یک بیادسپاری قوی از این برند ایجاد شود.

مثل مونوگرام، در لوگو نوشتاری خیلی انتخاب فونت یا ایجاد فونت اهمیت دارد زیرا این نام باید نمایانگر حوزه ی فعالیت برند شما باشد.

به عنوان مثال برند های مد و پوشاک معمولا از فونتی ظریف و روشن استفاده می کنند که نشان بدهد که مشتریان ما سطح بالا هستند درحالیکه آژانس های حقوقی یا دولت ها معمولا از فونت های سنتی و اصطلاحا سنگینی استفاده می کنند که امنیت و اطمینان را در ذهن مخاطبان خود تداعی کنند.

 

لوگو تایپ

 

چه زمان از لوگو تایپ باید استفاده کرد و چه زمان از مونوگرام؟

 

از مونوگرام بهتر است زمانی استفاده شود که نام برند طولانی است. فشرده سازی نام برند در قالب چند حرف میتواند کمک کند که طرح شما ساده تر باشد و همچنین مشتریان شما نام برند را آسان تر بیاد سپارند.

لوگو نوشتاری زمانی که برند شما یک کسب و کار تازه است میتواند گزینه ی خوبی باشد زیرا مشتریان می توانند با این نام، هویت شما را بهتر شناسایی کنند. فقط اینکه این نام باید کوتاه باشد تا طرح شما به خوبی اجرا شود و باعث سردرگمی مخاطب نشود.

لوگو نوشتاری یا تایپوگرافی زمانی که نام برند شما یک نام متمایز از سایر برند ها است میتواند خیلی خوب نقش آفرینی کند و در ذهن مخاطب جای گیرد.

هر دوی لوگو نوشتاری و مونوگرام گزینه های خوبی هستند تا در محصولات شما تکرار شوند بنابراین هر دوی این لوگو ها به گزینه های خوبی هستند زمانی که شما بیزینسی نو پا و در حال گسترش دارید.

توجه داشته باشید که شما باید برای طراحی یک مونوگرام یا لوگو تایپ تا حدی وسواس باشید؛ زیرا نام برند شما است که به تنهایی در مقابل چشم مشتریان است و ممکن است جزئیات کافی برای نشان دادن هویت برند شما را نداشته باشد. پس مطمئن شوید که شخص با مهارتی را برای این طراحی استخدام کنید که به جزئیات توجه خوبی داشته باشد.

 

لوگو تصویری

 

لوگو تصویری (لوگو نماد) یک بر پایه یک آیکن یا طراحی گرافیکی است. احتمالا وقتی اسم از لوگو برده می شود اولین چیز این نوع در ذهن ما تداعی می شود. به عنوان نمونه میتوان به لوگوی شرکت اپل (یک سیب گاز زده) یا لوگو شرکت توییتر (یک پرده ی آبی) اشاره کرد.

هر کدام از لوگو های این شرکت ها به گونه ای نمادین و ایجاد شده اند که نماد آن ها به تنهایی قابل تشخیص است.

 

لوگو تصویری

لوگو تصویری در حقیقت یک تصویر است و به خاطر همین، این موضوع میتواند برای شرکت های نوپا یا شرکت هایی که هنوز ناشناخته هستند چالش انگیز باشد.

مهمترین پارامتر برای طراحی این لوگو این است که چه تصویری را انتخاب کنیم. این چیزی است که مربوط است به تمام موجودیت برند شما.

شما باید به مفاهیم دورتری از تصویری که میخواهید انتخاب کنید فکر کنید؛ آیا میخواهید این تصویر جای نام شرکت شما نقش آفرینی کند یا میخواهید مفاهیم عمیق تری را در ذهن مخاطب نسبت به برندتان تداعی کنید یا میخواهید احساساتی را در مخاطبتان تحریک کنید؟

 

لوگو انتزاعی

 

لوگو انتزاعی

لوگو انتزاعی در حقیقت یکی از اقسام لوگو تصویری است. به جای استفاده از یک تصویر قابل تشخیص (مثل پرنده یا سیب) از یک شکل انتزاعی هندسی استفاده می شود که نمایانگر برند شما است. از مثال های معروف این نوع لوگو میتوان به لوگو شرکت آدیداس و پپسی اشاره کرد.

مثل لوگو نماد (لوگو تصویری)، لوگو انتزاعی هم خیلی خوب عمل می کند زیرا میتواند برند شما را به صورت فشرده در تصویری کوتاه نشان دهد.

هرچند به جای اینکه خود را محدود به این کنیم که از عکس یک چیز قابل تشخیص استفاده کنیم، لوگو انتزاعی به شما اجازه می دهد که یک چیز کاملا یکتا داشته باشید که برند شما را نشان دهد.مزیت لوگو انتزاعی در این است که میتوانید حوزه ی فعالیت شرکت خود را به صورت نمادین نشان دهید بدون تکیه بر نمایش دادن با یک عکس مشخص مرسوم.

از رنگ و شکل این نوع لوگو میتوانید معنا و احساسات پیرامون برند خود را بیان کنید.

 

لوگو مسکات

 

لوگو مسکات حاوی یک شخصیت طراحی شده است، معمولا رنگارنگ و بعضی اوقات کارتونی و بیشتر اوقات بامزه و فان.

مسکات بهترین گزینه است برای ایجاد یک کاراکتر مشخص برای برندتان.

 

مسکات

مسکات یک کاراکتر طراحی شده است که به سادگی بیانگوی شرکت شماست. به آنها به دیده ی سفیر برند خود نگاه کنید. از مثال های مشهور برای این نوع لوگو میتوان به برند بیک و KFC اشاره کرد. لوگو های مسکات از بهترین گزینه ها هستند برای شرکت هایی که میخواهند حال و هوای سلامت و بی خطر بودن را با جذب کردن خوانواده ها و کودکان القا کنند.

 

چه زمانی از لوگو تصویری و لوگو نماد استفاده کنیم؟

 

لوگو تصویری به تنهایی میتواند چالش انگیز باشد. این نوع لوگو میتواند خیلی موثر باشد زمانی که شما از قبل یک برند جا افتاده دارید. (البته نباید در این رابطه وسواس زیادی به خرج داد)

شما میتوانید از لوگوی تصویری استفاده کنید زمانی که میخواهید برندتان را به صورت تصویری نشان دهید اگر نام برندتان طولانی است، همچنین این نوع لوگو زمانی که بخواهید ایده یا احساس خاصی را القا کنید خیلی تاثیر گذار است.

لوگوی تصویری و لوگو انتزاعی خیلی عالی هستند برای شرکت هایی که در تجارت جهانی فعالیت دارند و اسم هایی دارند که نمیتوان به خوبی به زبان های دیگر ترجمه کرد.

لوگو تصویری زمانی که شما بخواهید در آینده نوع کار خود را تغییر یا گسترش دهید نمیتواند به خوبی عمل کند. فرض کنید شما بیزینش خود را با فروش پیتزا شروع میکنید و در لوگو خود تصویر یک پیتزا را قرار می دهید ولی در آینده بخش کافی شاپ راه هم در کنار کار خود اضافه میکنید. در اینجا این نوع لوگو میتواند چالش انگیز باشد.

از مزایای لوگو انتزاعی این است که به شما اجازه می دهد که یک تصویر کاملا یکتا برای بیزینس خود ایجاد کنید. البته در صورتی بهترین است که توسط یک طراحی حرفه ای که می داند چگونه رنگ و ساختار های گوناگون را با هم ترکیب کند تا معنای درستی را برساند، طراحی شود.

اگر سعی دارید که دو نظر کودکان یا خانواده ها جذاب باشید، لوگو مسکات از بهترین گزینه هاست. از مزایای این نوع لوگو این است که میتواند باعث تعامل بیشتر با مشتریان شود بخاطر همین، یک ابزار عالی برای بازاریابی در فضای اینترنتی و در فضای حقیقی است.

خیلی از برند هایی که از این نوع لوگو استفاده می کنند، شخصیت کارتونی برندشان را صورت خارجی میدهند و با ساختن عروسک های کوچک یا عروسک های بزرگ (که انسان داخل آن می رود)، تبلیغات و جذب مشتری می کنند. (مخصوصا کودکان)

لوگو مسکات فقط یک بخش از لوگو و برند موفق است و شاید مناسب این نباشد که شما از این لوگو در تمام ابزار های بازاریابیتان استفاده کنید. مثلا شاید یک طراحی با جزئیات حاوی یک شخصیت کارتونی، مناسب قرار دادن روی کارت ویزیت نباشد.

پس باید ملاحظاتی را در طراحی این نوع لوگو قبل از طراحی و چاپ داشته باشید.

 

لوگو ترکیبی

 

لوگو ترکیبی لوگویی است که ترکیب شده است از لوگو نوشتاری یا مونوگرام و لوگو تصویری، لوگو انتزاعی یا مسکات. این تصویر و متن میتوانند در کنار هم قرار بگیرند یا بالا و پایین باشند یا در همدیگر ترکیب شوند تا طرح جدیدی به ما بدهند.

از نمونه های معروف این نوع میتوان به لوگو مستر کارت، لاگوست و ایکس باکس وان اشاره کرد.

به خاطر اینکه در این نوع، نام با عکس تلفیق شده، لوگو ترکیبی میتواند یه لوگو چند منظوره باشد. با لوگو ترکیبی مردم به صورت ناخودآگاه نام برندتان را با نماد یا مسکات شما، لازم و ملزوم میکنند.

در آینده شما میتوانید فقط از بخش تصویری لوگو خود استفاده کنید و نیاز نیست همیشه از نام برندتان هم در کنار آن استفاده کنید. همچنین بخاطر اینکه ترکیب اسم و نماد با همدیگر یک عکس متمایز می سازند، این نوع لوگو ها معمولا بهتر و راحت تر میتوانند استفاده شوند به عنوان علامت تجاری نسبت به لوگو های فقط تصویری.

 

لوگو ترکیبی

 

لوگو امبلم

 

این نوع لوگو تشکیل شده است از فونت درون یک نماد یا ایکن. (مثل نشان ها یا مهر ها یا تاج ها)

این لوگو ها تمایل دارند به اینکه ظاهری سنتی داشته باشند که تاثیر زیادی بگذارند. به خاطر همین، این لوگو ها انتخاب خیلی از مدارس، موسسات یا آژانس های دولتی هستند.

امبلم

به خاطر اینکه این نوع لوگو ها تمایل دارند به اینکه جزئیات زیادی داشته باشند و اینکه اسم و نماد خیلی زیاد به هم تنیده شده اند، این لوگو ها خیلی کمتر از لوگو هایی که قبلا گفته شد، خاصیت همه کاره ای دارند.

یک لوگو امبلم پیچیده شده خیلی ساده نیست که در تمام لوازم بازاریابی مثل کارت ویزیت تکرار شود.

یک لوگوی شلوغ امبلم در کارت ویزیت، به ناچار باید کوچک قرار داده شود و این باعث می شود که خواندن نام برند سخت شود. همچنین قرار دادن همچنین لوگویی در یک کلاه یا پیراهن کار را خیلی سخت یا غیر ممکن می کند. بنابراین باید دقت داشته باشید که این طرح را زیاد پیچیده نکنید.

 

چه زمان از لوگو ترکیبی یا لوگو امبلم استفاده کنیم؟

 

لوگو ترکیبی یک انتخاب عالی تقریبا برای هر بیزینسی است. یک لوگو همه کاره است و معمولا خیلی یکتا و منحصر به فرد است و تقریبا محبوب ترین گزینه است در میان شرکت های شاخص.

نمای سنتی لوگو امبلم باعث محبوب این نوع لوگو در میان سازمان های دولتی و مدرسه ها شده است که میتواند حتی مورد خوبی برای بیزینس های شخصی هم باشد مخصوصا آنهایی که در حوزه ی غذا و نوشیدنی ها فعالیت دارند. ولی باید خیلی مراقب بود در استفاده از جزئیات در این نوع لوگو ها زیرا شما باید لوگویی داشته باشید که بتوان در تمام ابزار های بازاریابی از آن استفاده کرد.

عضویت در خبرنامه

در خبرنامه ی ما عضو شوید تا از آخرین آموزش ها و تخفیفات با خبر شوید

اشتراک گذاری این مطلب در شبکه های اجتماعی:

2 پاسخ

  1. سلام
    من توی همه ی سایت هایی که دیدم طراحی لوگو انجام میدن فقط 3 الی 4 نوع طراحی انجام میدن. چرا اینطوریه؟ ایران فقط اینجوره یا مثلا کلا این نوع لوگو ها دیگه طراحی نمیشه یا … ؟

    1. سلام و عرض ادب
      با توجه به اینکه اکثر این لوگو ها زیر مجموعه ی 3 الی 4 نوع لوگویی که عموما طراحی می شود هستند، مجموعه های طراح از ذکر همه ی موارد خودداری میکنند و در صورتی که کسی نوع خاصی از آن نوع را بخواهد میتواند به طراح بگوید و دقیقا به همان صورت طراحی انجام می شود. مثلا اگر کسی لوگو تایپ سفارش دهد میتواند به طراح بگوید که من مونوگرام می خواهم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب دیگری که ممکن است برایتان جالب باشد ...
کارت ویزیت سنتی و کارت ویزیت الکترونیکی
بازاریابی
کارت ویزیت سنتی یا کارت ویزیت الکترونیکی

در این مطلب با کارت ویزیت و اهمیت طراحی کارت ویزیت آشنا خواهیم شد و به بررسی مزایا و معایب کارت ویزیت سنتی و کارت ویزیت الکترونیکی خواهیم پرداخت.

اینفوگرافیک
اینفوگرافیک چیست؟

اینفوگرافیک یکی از شیوه‌های مرسوم تولید محتوا در دنیاست که روز به روز به محبوبیت آن افزوده می‌شود. اینفوگرافیک مثل نقشه‌ای پر از اطلاعات است. اگر می‌خواهید مفاهیم پیچیده را به صورت خلاصه برای خواننده بازگو کنید و  در کمترین زمان آن را در ذهن مخاطبتان ثبت کنید بهترین فرمت ارائه اینفوگرافیک می‌باشد. در این مقاله با انواع اینفوگرافیک ها و نرم‌افزارهای طراحی اینفوگرافیک آشنا خواهید شد، با ما همراه باشید.